V dnešnej dobe už nie je nič nové, ak je niekto prihlásený na viacerých sociálnych sieťach. Určite ste sa však už stretli s tým, že ste si s niekým písali a napokon ste zistili, že sa z neho vykľul iný človek, za akého sa vydával. Stačí len maličkosť, že sa napríklad hanbil za svoju váhu a uviedol nižšiu. No niektorí sú schopní zájsť až tak ďaleko, že svoju identitu prekryjú inou fotografiou a vy ani neviete, že tak v skutočnosti ten človek vyzerá.notebook.jpg
Prečo tomu tak je?
Sociálne siete sú v tomto skvelým prostriedkom, ako sa dá ľahko ukrývať za niekoho iného. Hoci si s niekým dopisujeme, nikdy si nemôžeme byť istý, či ten človek je úprimný alebo si len nevymýšľa. Hlavne na zoznamkách ľudia radi prikrašľujú, pretože chcú byť pre opačné pohlavie zaujímavejší a atraktívnejší. Často medzi svojimi záľubami uvádzajú aj tie, ktoré v skutočnosti vôbec nevykonávajú. A vy sa tak časom môžete dostať do rozporu s vlastným presvedčením, pretože ak hľadáte niekoho, kto má rád turistiku a ten človek vám klame, časom budete sklamaní a frustrovaní, pretože ste vlastne žiadneho parťáka na spoločné zdieľanie tejto aktivity ani nenašli. Našli ste len niekoho, kto možno často sleduje rôzne dokumentárne filmy, ale tým to hasne.
Na internete treba byť opatrný. Je ťažké si zistiť pravdu o tom, aký je ten človek naozaj. Je vhodné sa s ním stretnúť, ale odporúčame vám miesta, kde sa koncentruje viac ľudí. Ak máte obavy, sleduje osobu z diaľky. Ak sa vám niečo nepozdáva, odíďte s tým, že mu maximálne dáte v rámci slušnosti vedieť prostredníctvom správy, že skrátka neprídete.sociální média.jpg
Navyše sa neskôr dá na toho človeka upozorniť, ak klamal. Pokiaľ klamal v maličkostiach, to by vám vadiť nemuselo, ale buďte na pozore! Nezačínajte si s niekým opačného pohlavia, kto si už od začiatku vymýšľa, len aby pred vami vyzeral v lepšom svetle. Keď totiž klame teraz, môže aj časom a môže sa vám vaša dobrota len vypomstiť.
Dobre si teda zvážte, či sa chcete s inými zoznamovať prostredníctvom sociálnych sietí. Netreba to odsudzovať, treba byť len obozretný. A prečo je to teda jednoduché? Pretože za písmenkami je ľahké ukrývať naše pravé ja. A máme dostatok času na to, aby sme si vymysleli niečo dokonalé, čo vyzerá super, ako pozerať tomu človeku priamo do očí.